Tenerife Canarische Eilanden
Chris Leroy van Capelle
08/20/2023
3 min
0

Wat is het mooiste Canarische Eiland?

08/20/2023
3 min
0

De Canarische Eilanden, voor velen een synoniem voor paradijselijke stranden, eeuwige lente en unieke landschappen. Gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko, bieden deze Spaanse eilanden een klimaat waar je het hele jaar door van kunt dromen: milde winters en zwoele zomers.

Als we aan de Canarische Eilanden denken, komt Gran Canaria vaak als eerste op. Het eiland is meer dan alleen zonovergoten stranden; denk aan de uitgestrekte duinen, een bruisend nachtleven in Playa del Inglés en pittoreske bergdorpjes. Daarna is er Tenerife, het eiland waar de majestueuze Teide-vulkaan trots over waakt, terwijl in Santa Cruz de carnavalsfeesten losbarsten en de stranden lonken. Lanzarote, met zijn maanlandschap, de indrukwekkende Timanfaya-vulkaan en kunstzinnige creaties van César Manrique, is een eiland voor de avontuurlijke geest. En dan is er nog Fuerteventura, bekend om zijn eindeloze stranden, de plek bij uitstek voor zonzoekers en surfers.Maar er zijn ook de wat minder bekende parels zoals La Palma, La Gomera en El Hierro diet met name bezocht worden door rustzoekers en natuurliefhebbers.In deze blog nemen we je mee naar de mooiste Canarische Eilanden

1. Gran Canaria

Als je voet zet op Gran Canaria, begrijp je meteen waarom het 'het continent in miniatuur' wordt genoemd. Het eiland ligt ten zuidoosten van Tenerife en heeft een divers landschap: van zwoele stranden tot bergtoppen. Maspalomas trekt de aandacht met zijn duinen die zo uit een woestijnsprookje lijken te komen. Las Palmas, de hoofdstad, biedt je niet alleen historische wijken zoals Vegueta, maar ook een strand dat perfect is voor een stedelijke duik. Over stranden gesproken, Playa del Inglés is de plek waar je wilt zijn voor een levendige strandervaring. Het klimaat? Altijd aangenaam, met een mix van subtropische zon en verfrissende zeebriesjes.

De leukste badplaatsen van Gran Canaria

 1. Playa del Inglés
 2. Maspalomas
 3. Puerto Rico

 Canarische eilanden

2. Tenerife

Het grootste van de Canarische Eilanden, Tenerife, ligt ten noordwesten van Gran Canaria en is een eiland van contrasten. De indrukwekkende Teide-vulkaan domineert het landschap en biedt avonturiers de kans om Spanje's hoogste piek te beklimmen. Maar er is meer dan bergbeklimmen. Je kunt de dag doorbrengen in steden als Santa Cruz en genieten van een mengeling van cultuur, winkels en, ja, het carnaval als je op het juiste moment komt. De zuidelijke kust, met plaatsen als Playa de las Américas, staat bekend om zijn bruisende nachtleven en zonovergoten stranden. Het noorden biedt groenere landschappen en historische steden zoals La Laguna.

De leukste badplaatsen van Tenerife

 1. Costa Adeje
 2. Playa de las Americas
 3. Puerto de la Cruz

Tenerife Canarische Eilanden

3. Lanzarote

Richting het noordoosten, dicht bij Afrika, vind je Lanzarote. Dit eiland onderscheidt zich door zijn vulkanische landschappen, waardoor je soms denkt dat je op een andere planeet bent beland. De grotten van Jameos del Agua en het Timanfaya National Park zijn verbluffend en getuigen van Moeder Natuur's kracht. Costa Teguise en Puerto del Carmen zijn kustplaatsen die zowel ontspanning als vertier bieden. En als je iets artistieks zoekt, zullen de werken van César Manrique je zeker inspireren.

De leukste badplaatsen van Lanzarote

 1. Puerto del Carmene
 2. Playa Blanca
 3. Costa Teguise


4. Fuerteventura

Het eiland ligt ten zuiden van Lanzarote en staat vooral bekend om zijn uitgestrekte stranden. Het is de plek om je surfboard uit te testen of gewoon te genieten van de zon in badplaatsen zoals Corralejo en Morro Jable. Het binnenland biedt rustige dorpen waar de tijd lijkt stil te staan. En, een pluspunt, het klimaat op Fuerteventura is bijna het hele jaar door perfect voor strandliefhebbers.

De leukste badplaatsen van Fuerteventura

 1. Corralejo
 2. Morro Jable
 3. Caleta de Fuste


La Palma, La Gomera en El Hierro

Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura zijn met afstand de meest populaire Canarische Eilanden. Voor de natuurliefhebbers en rustzoekers zijn er echter nog 3 heel toffe eilanden. Hieronder vertellen we je er in het kort meer over.

La Palma:

Vaak aangeduid als 'La Isla Bonita', is La Palma een juweeltje met dichtbeboste heuvels die plotseling afbreken naar de oceaan, creërend dramatische kliffen en kustlijnen. De heldere sterrenhemels zijn zo indrukwekkend dat het eiland een beschermde status heeft als sterrenlichtreservaat, waardoor astronomen en romantici van over de hele wereld worden aangetrokken.

La Gomera:

Bij het betreden van La Gomera waan je je in een andere tijd. De groene en mysterieuze bossen van het Garajonay National Park omhullen je met hun mystiek. Hier kun je de unieke klanken van de Silbo Gomero, een fluitende communicatiemethode, nog steeds horen weerklinken tussen de valleien. Kustplaatsen zoals Valle Gran Rey bieden charmante plekjes om te ontspannen na een dag vol verkenning.

El Hierro:

Het meest afgelegen en minst bezochte van de Canarische Eilanden, El Hierro, straalt een rustige charme uit. Door zijn status als UNESCO-biosfeerreservaat heeft het eiland een verbazingwekkende biodiversiteit, zowel op het land als in de wateren eromheen. Hier kun je zowel vulkanische landschappen als eeuwenoude laurierbossen ervaren, en de rustige sfeer zorgt ervoor dat je de drukte van het moderne leven volledig achter je laat.

Reacties
Categorieën